Kom i gang

Veje i krig giver dig mulighed for at komme tæt på syv unge og deres liv under besættelsen. Her er en vejledning til at komme i gang – uanset om du bruger Uni Login eller gerne vil logge ind på anden måde.

Oprettelse af adgang via Uni Login giver også adgang til Stamtraet.dk og Aargang0.dk. Omvendt – hvis skolen allerede har adgang til ét af de to undervisningsmaterialer via Uni Login, er der også umiddelbart adgang til Vejeikrig.dk. 

 

Log ind

Veje i krig er gratis at bruge, og alle har adgang til alle kilder og tekster. Man kan bruge det uden at logge ind, men logger man ind, får man mulighed for at skrive, gemme og udskrive svar. Der er forskellige delemuligheder, hvis man logger på med Uni Login. Læreren får desuden mulighed for at følge med i, hvor langt eleverne er nået.

Har man ikke Uni-Login, kan man bruge den anden mulighed for log ind. Begge dele er kort beskrevet herunder.

Log ind med Uni Login

For at få adgang til Veje i krig med Uni Login, skal én af de lærere på skolen, der vil benytte Veje i Krig, skrive en mail til kilderne@sa.dk og bede om at få adgang til den pågældende skole (gerne med institutionsnummer). I løbet af et par dage vil skolens Uni Login-administrator modtage en anmodning om en dataaftale på siden https://tilslutning.stil.dk/dataadgangadm/ Når anmodningen er godkendt, har hele skolen adgang til Veje i krig via Uni Login.

Log ind uden Uni Login

Er du hverken lærer eller elev, kan du bruge "Log ind". Følg vejledningen og få mulighed for at skrive svar i svarfelter og samle dine besvarelser i et pdf-dokument, du kan læse på skærmen - eller skrive ud.

Ris eller ros?

Skriv en mail til os på kilderne@sa.dk. Rigsarkivet samarbejder med lærere, elever og fagkonsulenter om alle undervisningsmaterialer - og vi bliver hele tiden klogere. Så vi hører gerne fra dig!